Bestellen en leveren

 

Levertijd

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 12:00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen. Soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte. 
Als een deel van je bestelling een levertijd kent en een ander deel voorradig is, dan wordt je bestelling verstuurd zodra alle artikelen bij ons op voorraad zijn. Mocht dit langer duren dan aangeven is op onze website, dan zullen wij contact met je opnemen en de voorradige artikelen op de eerstvolgende werkdag versturen. Mocht het er om wat voor reden dan ook een vertraging van meer dan 3 dagen optreden tussen de door ons bevestigde ontvangst van je betaling en het moment dat wij je bestelling overdragen aan onze transporteur dan krijgt je ten alle tijden van ons een berichtje waarom de bestelling vertraging heeft opgelopen en wat de te verwachten leverdatum gaat zijn. 

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van PostNL*. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

* PostNL bezorgt je pakket van maandag t/m zaterdag. Op zaterdag en zondag worden er geen pakketten verstuurd. 

 

Niet thuis op de dag van levering?
Als je niet thuis bent op het moment van levering, dan zal de bezorger proberen het pakket bij je buren af te leveren. Mocht dit niet lukken, of je hebt specifiek aangegeven het pakket niet bij de buren te laten bezorgen, dan gaat het pakket naar de dichtstbijzijnde PostNL locatie. Via de PostNL app of via je mail wordt je geïnformeerd over de status van je pakket. Zorg er dus voor dat je de PostNL app geïnstalleerd hebt. PostNL zal vanaf 1 juli 2022 geen 'niet-thuis' briefjes meer in de brievenbus stoppen.

*Let op! Je dient het pakket binnen 1 week op te halen bij de PostNL locatie, anders komt het pakket retour naar ons. Neem een geldig legitimatie bewijs mee als je het pakket gaat ophalen.

 

Bezorgkosten

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

€ 4,95 voor bestellingen onder de € 50,-
Gratis voor bestellingen vanaf € 50,-

Bij ons betaal je voor het verzendklaar maken, controleren, transporteren en bezorgen van de bestelling een vaste bijdrage in de verzendkosten afhankelijk van het afleveradres.


*Voor verzendkosten naar een adres buiten Nederland kun je contact opnemen met onze klantenservice.

* Toeslag en levertijden op de Waddeneilanden: De Waddeneilanden hebben een bezorgtoeslag van € 9.00. PostNL levert je bestelling naar het desbetreffende eiland. Een bestelling die afgeleverd moet worden op de Waddeneilanden kan een langere levertijd hebben.