Ethiopia

 

Volgens de legendes is Ethiopië het land waar het allemaal begon. Herder Kaldi trok rond met zijn vee, op zoek naar verse gronden. Maar de dagen waren lang en warm, met lange tochten door droge vlaktes. Bij een rustplaats, tussen bomen en struiken, slaat Kaldi vanuit de schaduw zijn lusteloze en vermoeide vee gade, dat hongerig de besjes van de struiken knabbelt. Maar, wat schetst zijn verbazing: na het eten van de bessen, is zijn vee opeens energiek en actief! Hij gaat op onderzoek uit, proeft de bessen, probeert ze op allerlei verschillende manieren te bereiden, te drogen, te roosteren, te drinken… Koffie is geboren.

 

Vanuit Ethiopië (recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit voornamelijk vanuit Jemen gebeurde, maar ach, de legende is zo mooi) brachten handelaars de koffieplant naar de rest van de wereld. Nog steeds is Ethiopië een groot koffieland, met zeer hoge kwaliteit koffie, en we zijn dan ook trots dat we bij Kaddiska een heerlijke koffie uit Ethiopië in het assortiment hebben.

 

 

De Ethiopische koffie van Kaddiska komt uit de streek Yirgacheffee, die in het Sidamo district ligt. De streek is wereldberoemd en produceert de allerbeste Afrikaanse koffie. Volgens de experts behoort deze koffie tot één van de beste ter wereld. De koffie, wordt verbouwd op talloze kleine koffieplantages, op de prachtige groene heuvels tussen 1700 tot 2200 meter. Het klimaat is perfect: de warmte van het tropisch klimaat met genoeg maar niet te veel neerslag en voldoende zon, creëert een juweel van een koffie.

 

 

 

De Ethiopië koffie van Kaddiska is mild, zoet, bloemig, fruitig (voor de goede proever, proef je de aardbei?), maar heeft tegelijkertijd een volle body en veel aroma. Net als de andere single blends branden we deze bonen medium-dark, zodat de koffie in zowel een authentiek pruttelend filterapparaat als in een sissende en glimmende espressomachine goed tot zijn recht komt. Ook voor de Aeropress is de Ethiopië een fantastische keuze. Voor de fervente flat white drinker, denken we dat de Colombia of Indonesië nóg geschikter zijn, maar een scheutje melk in de Ethiopië gaat ook prima!

 

Herkomst:Ethiopië
Regio: Sidamo
Hoogte: 1700 - 2200 meter
Verwerking: Washed
Variëteit: Heirloom