Colombia

 Colombia staat voornamelijk bekend als exporteur van … juist ja, bananen. Wat veel mensen niet weten, is dat Colombia de een-na grootste producent is van koffie wereldwijd.

Naast de hoge kwantiteit, wordt koffie uit Colombia ook nog eens gekenmerkt door de bijzonder hoge kwaliteit. De ligging van het land, in combinatie met de bergketens die Colombia doorkruisen, zorgt voor verschillende microklimaten waarin Arabicabonen perfect kunnen groeien.

 

 

De ‘Zona Cafetera’, grofweg het gebied tussen Medellín, Armenia en Ibague, is dé plek voor koffie in Colombia. Alles draait hier om koffie, die met oude jeeps over de steile wegen wordt vervoerd.

Uiteraard komt de Colombia koffie van Kaddiska uit deze streek: om precies te zijn van de koffie-coöperatie in het stadje Anserma.

 

 

Koffies uit Colombia hebben een enorme variatie aan smaken: sterk, bijna pure-chocolade-achtig, maar ook juist heel zoete en fruitige bonen. De kwaliteit van de boon wordt onder andere afgeleid van het formaat van de boon. De beste bonen zijn de Supremo bonen, met een screensize van 17/18. In Colombia worden de bessen handmatig geplukt, en voor verzending op screen size gelesecteerd. Bij Kaddiska gebruiken we alleen de beste bonen van Supremo kwaliteit.

De Colombia koffie van Kaddiska heeft een volle body met prettige afdronk, een zacht aroma en subtiele tonen van noten, chocolade en karamel. De zuurgraad is gemiddeld en niet te dominant. Net als de andere single origens laten we de Colombia medium-dark branden. Dit maakt dat de Colombia voor alle zetmethoden geschikt is. De Colombia is heerlijk als espresso, maar ook als latte of cappuccino bijzonder smaakvol.

 

Herkomst: Colombia
Regio: Anserma
Hoogte: 1400 / 1600 meter
Verwerking: Wet Process
Variëteit: Colombia Supremo