Indonesia

 

In eerste instantie denken we bij Indonesië niet direct aan koffie. Dit zegt meer over het land, met de rijke historie, het heerlijke eten en de prachtige cultuur en natuur, dan over de koffie… Want uit Indonesië komt werkelijk fantastische koffie!

 

 

Koffie is relatief laat geïntroduceerd in Indonesië. De VOC zag met lede ogen aan hoe in de Arabische landen veel geld verdiend werd aan de koffiehandel, en wilde ook een stukje van de taart. Het lukte om koffiezaden in handen te krijgen, deze werden naar Indonesië verscheept en niet lang daarna ontstonden de eerste koffieplantages. 

 

Als iemand de koffie uit Indonesië al kent, is het vaak omdat deze regelmatig voorkomt in een blend. Met name de robustabonen uit de lagergelegen gebieden in Indonesië zien we daarin terug.  Maar ook voor arabica kun je in Indonesië terecht. En als je even verder kijkt, vind je prachtige koffiestreken.

Bij Kaddiska verkopen we Indonesische Mandheling koffie. De koffie is genoemd naar het Mandailing volk van Noord-Sumatra - een etnische groep en niet zozeer een regio, waar koffie vaak naar wordt vernoemd. Mandheling koffie groeit in de Batak regio in de buurt van Padang tussen 750 en 1500 meter. Door de vruchtbare en rijke vulkanische bodem en het tropische klimaat groeien koffieplanten hier ontzettend goed.

 

Door het unieke verwerkingsproces van het pellen en drogen van de bonen (Giling Basah) ontstaat een bijzonder smaakprofiel: een lage zuurgraad met een rijke complexe smaak.

 

Net als de andere single origens branden we deze koffie medium-dark, zodat deze voor alle zetmethoden geschikt is. Met deze bonen zet je een knaller van een espresso, een dijk van cappuchino of een super verfrissende coldbrew voor als de Nederlandse zomer weer eens de tropische Indonesische temperaturen bereikt.

 

De Indonesië koffie van Kaddiska heeft een complexe, kruidige en rijke smaak, zit laag in de zuurtjes en heeft tonen van pure chocolade, bloemen en kruiden met een zachte, volle body.

 

Herkomst: Indonesie
Regio: Tapanuli
Hoogte: 750 / 1500 meter
Verwerking: Giling Basah
Variëteit: Mandheling