Keurmerk: Rain Forest Alliance

 

Bij Kaddiska vinden we het milieu, natuurbehoud, duurzaamheid, fairtrade en goede werkomstandigheden uitermate belangrijk. Daarom hebben onze bonen het Rainforest Alliance keurmerk. Zo smaakt uw kopje Kaddiska koffie nog lekkerder.

 

Wat is Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu- en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Het keurmerk staat op tropische vruchten, chocolade, koffie en thee.

Het Rainforest Alliance-keurmerk behoort tot de 12 topkeurmerken.

 

Wat betekent het Rainforest Alliance-keurmerk?

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit.

Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn en het inkomen van arbeiders.

 

Rainforest Alliance is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

 

Welke producten dragen het keurmerk?

Rainforest Alliance komt voor op tropische vruchten zoals bananen of ananas, cacao, koffie en thee.

 

Kenmerken

Boeren moeten voldoen aan eisen op het gebied van natuurbehoud, waterbehoud en bosbeheer. Zij moeten bijvoorbeeld rekening houden met het behoud van een hoge biodiversiteit, minimaal gebruik maken van chemicaliën en hernieuwbare energiebronnen gebruiken. Bovendien moeten werknemers op plantages minimaal het minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen, waaronder een veilige leefomgeving. Ook handhaven zij een verbod op kinder- en dwangarbeid en discriminatie.  

 

(Bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/rainforest-alliance-certified.aspx)

 

Meer informatie over het Rainforest Alliance keurmerk: https://www.rainforest-alliance.org/